Magnolia nedir? Kısaca bu tatlıdan bahsedelim. Süt ile hazırlanan, o an hangi mevsimdeyseniz o mevsime ait meyvelerle hazırlanabilen hafif ve çok leziz bir tatlıdır. Peki bu tatlı nasıl yapılır? Magnolia yapmak için gerekli malzemeler neler? Haydi başlayalım!
Magnolia yapımı için gerekli malzemeler :
- İki yemek kaşığı buğday unu
- Bir litre tam yağlı süt
- İki yemek kaşığı mısır nişastası
- Bir su bardağı dolusu pancar şekeri (beyaz toz şeker)
- Tercihen sıvı vanilya, eğer yoksa 1 paket toz vanilya da olur
- İki adet yumurtanın sarısı
- 400gr Bebek bisküvisi (Ballı)
- Süt kreması 200ml (Pasta için Sütaş Krema 200ml Tavsiye edilir)
- Mevsimine göre meyve adet ve yoğunluk size ait (Çilek, Mango, Muz, Tatlı portakal, Dondurulmuş Limon, Şeftali, Kavun, Kara dut, Taze incir, Ananas, Kiraz, Tatlı elma veya hangi meyveyi kullanmak isterseniz tercih size ait)
- Magnolia üzerini süslemek için; Antep fıstığı, ceviz, fındık veya badem.
- Magnolia üzeri için (isteğe bağlı) benmari usulü eritilmiş sütlü veya bitter çikolata.
- Magnolia üzeri için (isteğe bağlı) Ülker Rulokat (Kıtır kıtır)
Magnolia yapımı :
Derin bir çelik tencere içine; iki yumurta sarısı konulur ve çırpılır. Yumurta sarısı pürüzsüz ve akışkan bir hale geldikten sonra, ilk olarak bir bardak toz şeker ilave edilir ve şekeri mümkün olduğu kadar erimesi için yumurta sarısı ile iyice karıştırılır. Bu karışım 3-5 dakika dinlenmeye bırakılır. Burada amaç, yumurta sarısında bulunan haşlanmış yumurta kokusunu Magnolia’da hissetmemektir.
3-5 Dakika beklettiğimiz Yumurta ve toz şeker karışımının üzerine sırasıyla; iki kaşık nişasta eklenir ve karıştırılır. Artık bu karışım yavaş yavaş topaklanmaya başlayacaktır. Endişe etmeyin. Daha sonra elinizdeki sıvı veya toz halindeki vanilyayı ilave edin ve karıştırın.
İki yemek kaşığı buğday ununu karışıma ilave etmeden önce, 1 Litre tam yağlı sütten önce 1 Çay bardağı kadar sütü bu karışımın üzerine döküp, buğday ununu azar azar ilave ederek iyice karıştırın. İşte Magnolia’nın asıl kıvamına kavuşması için ilk adımı atıyorsunuz. Bu karışım, krem kıvamına gelene kadar (ortalama 5 dakika) karıştırmaya devam edin.
Artık bu karışımı ocağın üzerine alıp kısık ateşte, tam yağlı sütün kalan kısmını ağır ağır ilave tenceremize ilave ederek karıştırmaya devam edeceğiz. Magnolia’nın lezzetli olmasının en önemli unsurlarından biri çok iyi çırpılmasıdır. Eğer karışım topaklanırsa iyi karıştırmadınız demektir. Bir kaşık yardımıyla topakları ezerek dağılmasını sağlayın ve iyice karıştırın. Karıştırırken tencerenin içinden kaynama kabarcıkları çıkmaya başladığında; Hemen ocağı söndürün ve tencereyi soğuması için pencere önüne yada balkona bırakın.
Şimdi sıra geldi ballı bebek bisküvilerini iyice ezerek toz haline getirmeye. Bunu yapmak için isterseniz mutfak robotunu kullanabilirsiniz. Fakat size tavsiyem, bez bir torbanın içerisine koyup, merdaneyle üzerinden geçerek toz haline getirmek. Eğer merdaneniz yoksa, cam şişe de kullanabilirsiniz.
Tenceredeki karışım tamamen soğuduğunda; Sütaş süt kremasını tenceremizin içine ilave ediyoruz. Yalnız burada unutulmaması gereken en büyük unsur şu : Karışım mutlaka soğumuş olacak. Ilık yada sıcak karışıma süt kremasını karıştırırsanız, bütün işlemi baştan yapmanız gerekir. Bu konu, Magnolia’nın tadını doğrudan etkiler. Süt kreması ile tenceredeki karışımı bir çırpma teli yada mikser ile köpürterek iyice çırpın.
Artık sona yaklaşıyoruz. Heyecan dorukta. Tenceredeki karışımı derin balon bardakların alt kısımlarına 2 parmak yüksekliğinde paylaştırın. Daha sonra hazırladığınız ve dilimlemiş olduğunuz meyveleri cam bardağın dışından da görünecek biçimde yerleştirin. 2-3 Parmak kalındığında meyve döşedikten sonra yine 2 parmak kalınlığında tenceredeki karışımdan ilave edip, bu sefer 2-3 parmak yüksekliğinde, öğütülmüş ballı bebek bisküvisi ekleyin. Sonra tekrar aynı şekilde 2 parmak krema ve daha sonra tekrar meyve biçiminde Magnolia bardağında sanatımızı icra edelim.
Son olarak Magnolia’nın en üst kısmına, benmari usulü eritilmiş sütlü veya bitter çikolatayı ince bir katman olarak yaydıktan sonra; dövülmüş Antep Fıstığı tozunu serpelim. İsterseniz Fındık yada Badem tozu da kullanabilirsiniz. Yada Ceviz de olabilir. Tercih sizin. Ve Ülker Rulokat’lardan 1’er 2’şer bardakların içine daldırın. Önemli bir uyarıyı tekrar hatırlatmak istiyorum; tencere tamamen soğumadan ballı bebek bisküvilerini eklemeyin. Isıdan dolayı bisküviler gevrekliğini yitirecektir. Son olarak ne diyoruz?
Afiyet olsun!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR!
Hızlı tavuk didikleme yöntemi
Ev yoğurdu tarifi
Ev yapımı ekmek tarifi