Site icon Bilgi Sebili

Kalaba Anadolu Lisesinin adı değişti!

Kalaba Anadolu Lisesinin adı değişti! Okulun yeni adı Katip Çelebi Anadolu Lisesi oldu! 2021-2022 Eğitim öğretim yılı için gerçekleştirilen LGS sınavında, tercih listelerindeki adı Kalaba Anadolu Lisesi olarak yer aldı.

Kalaba ismini kullanan çok sayıda Anadolu lisesi olduğu için, LGS tercihlerinde öğrenciler ile veliler çok sayıda hata yaptılar. Kalaba isimli Anadolu liselerinin her biri farklı adreslerde yer alıyor ve bu durum kafa karışıklığına neden oluyordu. Hatta öyle ki, yapılan tercihler neticesinde, istediği okula değil farklı okula tercih yapan öğrenciler, hatanın düzeltilmesi için dilekçe vererek durumu Milli Eğitim Bakanlığına bildirdi. Açık öğrenci kontenjanı dahilinde yerleştirmeler yapıldı. Fakat, istemeyerek te olsa öğrenciler farklı okullara kaydedildi.

Aynı isme sahip olan olan okullardan bir tanesi Sanatoryum Caddesi üzerinde, diğerleri ise Keçiören Belediye binasının ön ve arka kısımlarında yer almaktaydı. Bu duruma dikkat etmeyen velilerin, öğrencilerine yaptıkları tercihler böylece hatalı oldu.

Eski adı Kalaba Anadolu Lisesi olan Sanatoryum Caddesi Keçiören Ankara adresindeki okulun yeni adı Katip Çelebi Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. Okulun yeni web sitesi adresi ise https://katipcelebianadolulisesi.meb.k12.tr/ oldu.

Exit mobile version