Site icon Bilgi Sebili

Dilde pas lekesi ve kötü ağız kokusuna doğal çözüm

Sağlık söz konusu olduğunda, akan sular durur. Hele ki sosyal durumumuzu olumsuz etkileyecek hastalıklar ilk sırayı alır. Bunlardan bir tanesi de kötü ağız kokusu. Ağız kokusunun onlarca sebebi olabilir. Çürümüş bir diş yada diş taşları da ağız kokusuna sebep olacağı gibi; Bademcik taşları, fırçalanmayan dişler, tükürük bezi iltihabı gibi farklı farklı birçok sebep…

Fakat bu makalede mide ve barsak sorunları nedeniyle, ağız içinde ve yemek borusuyla nefese karışan kötü kokudan bahsedeceğiz. Umarım bu yazıyı okurken bir şeyler yemek üzere değilsindir! Çünkü biraz mide bulandırıcı olabilir.

Ağız kokusu ve dildeki pas lekesi

Bahsi geçen ağız kokusu, dildeki pas lekesi ve mide ve barsaktan gelen kokudur. Bu nedenle nefesiniz tıpkı “dışkı” gibi kokar. Çünkü barsak veya midede oluşan bakteri buna sebep olmuş olabilir. Elbette yukarıda saydığımız gibi onlarca farklı nedeni de olabilir. Bu sebeple, önce doktorunuza durumu anlatın. Doktorunuzun uygun göreceği tedaviye mutlaka uyun. Burada anlatacağımız konu ise tamamen doğal yöntemlerden oluşmaktadır.

Dilde pas lekesi neden olur?

Farklı nedenleri de olabileceğini unutmayın! Fakat bu konuda bahsi geçen kokunun sebebi “Helicobacter Pylori” dir. Helikobakter pilori; Mide ülseri; Tedavi edilmezse mide kanserine kadar götürebileceği gerçeğini asla aklınızdan çıkarmayınız. Bu nedenle doktorunuzun tavsiyeleri her zaman çok önemlidir. Bu durumun teşhisi için genellikle endoskopi uygulaması yapılarak, antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır.

Dildeki pas lekesi ve ağız kokusuna doğal çözüm!

Bu olumsuz durumu ortadan kaldırmaya yardımcı olacak bitkiler var. Düzenli olarak tüketildiğinde, dildeki pas lekesini azaltıyor ve mide-barsak içinde bulunan Helicobacter Pylori’nin de yok olmasına fayda sağlıyor.

Çörekotu ve Sarımsak

Öncelikle bu iki ürünün, aynı sorunları yaşamakta olan kişiler tarafından denenerek olumlu sonuçlar elde edildiğini belirtmek isteriz. Çörekotu ve sarımsağın düzenli olarak hastalara verilmesi sonucunda; Helicobacter Pylori’nin gerilediği gözlemlenmiştir.

Nasıl kullanılır?

Günde 2 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı çörek otu tüketmek yeterli olacaktır. Daha fazlasını tüketmek size kalmış. Çünkü gündelik yaşamımızda zaten bu gıdaları her gün olmasa da tüketmekteyiz. Tedaviyi olumlu etkileyen kısmı ise düzenli tüketimdir. Ayrıca yeşil çayı menünüze eklemeyi ihmal etmeyin. Sarımsakları haşlayıp tüketebilirsiniz fakat haşlama suyunu da ılık şekilde içmenizi öneririz. Çünkü sarımsağın antibiyotik etkisini, haşlandığında suya bırakacaktır. Çörek otunu da iyice çiğneyerek yutun. Çiğneyemiyorsanız, iyice öğütün.

Aslında göz önünde olan bu gıdalar, faydaları söz konusu olunca; Tüketmesi bir başka oluyor. Eğer bu gıdalara karşı alerjin yoksa, sende kullanmaya başlayabilirsin. Fakat daha önce de vurguladığımız gibi! Önce doktorunuzun teşhis koyup tedavi önermesini uygulayın. Geçmiş olsun.

Exit mobile version