Bilgi Sebili

Bilmedikleriniz burada !

Anasayfa » Emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

Emeklilik başvurusu nasıl yapılır?

Emeklilik başvurusu nasıl yapılır? Öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu, Emeklilik ve yaşlılık aylığı için başvuru yapılması gerekiyor. Doğrudan konuya giriş yapmamın sebebi şu; İşlemleri karmaşık bir halden çıkarmak. Başlıyoruz.

  1. SGK’nın, Yaşadığınız şehirdeki yaşlılık aylığı ile ilgili bürosuna gidip, bizzat başvuruda bulunmanız gerekiyor.
    • Çalıştığınız şirketten emekli olarak işten ayrıldı kod girişiyle gidebilirsiniz.
    • Emekli olabilir / Kıdem tazminatı alabilir belgesi alabilirsiniz.
  2. Çalıştığınız şirketten emekli olarak işten ayrıldı kodu ile iş akdinizi sonlandırdıysanız SGK’ya gitmenize de gerek yok. İşlemleri bilgisayarınızdan veya cep telefonundan yararlanarak aşağıdaki videoyu izleyerek gerçekleştirebilirsiniz.

3. Çalıştığınız şirketten ayrılmayacaksanız ve çalışmaya devam edecekseniz; Emekli olabilir / Kıdem tazminatı alabilir evrakını SGK’dan almanız gerekmektedir. Alacağınız bu belgeyi iş yerine ibraz etmeniz gerekmektedir.

4. Bu aşamada, şirketin sizinle yapacağı yeni sözleşmeye göre çalışmaya devam ederken, yukarıdaki videoda bulunan aşamaları uygulayarak emekli maaşı almak için talepte bulunabilirsiniz.

5. Bu evrak ile kıdem tazminatınızı ve kalan haklarınızı alabilir, çalışmaya devam edebilirsiniz. Yıllık izin ile ilgili kazanılmış süre 14 Gün, 20 Gün, 26 Gün süreleri sıfırlanmadan devam eder.

6. Emekli olduktan sonra banka promosyonu için bankadan talepte bulunmayı unutmayın. Farklı bankaların farklı promosyon limitleri var. Avantajlı kredi seçenekleri ve havale, EFT gibi para transferlerinde komisyonsuz işlem gibi avantajları da mutlaka araştırın.

Evet! Emekli oldunuz! Tazminatınızı ve maaşınızı iyi günlerde kullanın. Hayırlı olsun.